Интересно

Красота и чар струящи от зимен курорт Пампорово

Обичате чистата природа, спокойствието и хармонията, а това за Вашата почивка е първото изискване. Предлагаме ви да посетите курорт Пампорово. С десетки интересни места за разглеждане, идеални условия за настаняване в над 100 хотели Пампорово и топло, гостоприемно посрещане, няма начин да не бъдете пленени. Питате се от къде да започнете. Предлагаме ви от тук:

Ако сте почитатели на еко туризма, маршрут към Каньон водопадите ще впечатли и разтовари всеки един пешеходец. Този маршрут предлага 6 километра, които средно се изминават за около 4 часа ходене пеш. Екопътеката е неповторима, минава през резерват „Сосковчето” и представя чудния природни феномени в целия му блясък и биологично разнообразие. Река Герзовска, с всичките 46 водопада разположени по цялото поречие. На това място може да се зърне най-големият от водопадите, наречен на митичния певец Орфей. От него се спускат води на 68-метрова височина. Цялата природна картина е като омайваща и силно въздейства на туристите.

По цялата дължина на еко пътеката има маркировка и знаци, което изключва варианта някой да се загуби по маршрутите. В началото започва с пресъхнало корито на река, където пътя е каменист, след това разходката продължава из гората и достига до водопада. Пътя върви много нагоре.

От всички 46 водопада разположени по река Герзовска на 10 от тях, туристите могат да се доближат до самите водопади. Тук ще ги изненадат приятно самите: Каскадите, Сърцето, Казаните, Ропката.

За туристите отседнали в хотели Пампорово, препоръчително е посещение до Смолянските езера. Те са разположени на 15 км от курорта и някои от хотелите му. Някога броят на тези езерата бил 20, а днес са съхранени само седем. От тях, Бистрото езеро е най-голямото, а Мътното езеро най-дълбоко.

Курорт Пампорово се радва на богата история. Разположението му до градове Чепеларе и Смолян и села като Широка лъка, Стойките, Гела, Смилян, Арда, го прави още по-атрактивен и привлекателен. Местното население и до днес се радва и тачи традиции, а с гостоприемството си е склонно да ги представи и на гостите.

В хотели в Пампорово функционират всички категории места за настаняване. Ресторанти и механи предлагат най-вкусни специалитети и ястия от традиционни родопска и европейска кухня виж тук. За по-младите почитателите на нощния живот има разнообразие от барове, дискотеки, боулинг зали и др. Хотелите на Пампорово, разположени на по-големи площи и с по-висок клас разполагат със СПА центрове.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!