Други

Съвременната жена във всеки аспект от ежедневието

Днес е значително малък броя на онези, които спазват строги норми в поведението, правила и класически етикет. В жената все повече се цени естествено поведение, непосредственост, вместо безупречност в маниерите. Това обаче никак не значи, че напълно трябва да игнорираме етикета и правилата на поведение. Ето и една важна част от тях, като аспекти от живота на всяка съвременна жена:

Облекло – в настоящият век като главно изискване към облеклото е усещането за комфорт. Това показват и някои модни тенденции за: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/кроп-топ-блузите-които-носят-лятото-в-с. Никак не би изглеждало уместно в офиса да сте с минижуп и разголено деколте, а на приема, който организират от фирмата с дънки. Никога не пропускайте да предвидите повода и тоалета, според него. Важен е комфорта, но нека той не е за сметка на шока в околните.

Поведение у дома – поведение, в което се ровите в личното пространство на хората, с които живеете е неморално и нетипично, дори за съвременната жена. Пощата, есемесите и цялата кореспонденция на партньора ви не е за показ, само ако няма истинска причина, базирана на съмнение за изневяра, да я дебнете. Обсъждането на интимния живот с приятели и пред съпруга също не е правилно, защото може да се злепоставите. Изключва се и флирта с чужди мъже, когато сте в компанията на половинката.

На гости – ако имате извинение да не присъствате на вечерята, на която ви поканиха, намерете време значително по-рано да информирайте домакинята. Не изявявайте претенции за храната, ако от нея не зависи здравето ви, не сте вегетарианка или нямате друга основателна причина. Извинение, че спазвате диета не се приема за сериозна причина. Не прекалявайте и с алкохола. Обадете се да благодарите или изпратете и-мейл за прекрасното посрещане, вече не е модерно да давате благодарността на ръка.

Когато вие каните гости – в случи, че имате важен повод или празник, информирайте гостите си, за него, за да не изпаднат в неловка ситуация, когато разберат на място и се окажат без подаръци. Облечете се в нещо практично и удобно: https://fashioncolors.bg/dreha/damski-drehi/рокля-зарга-блу. В случаи, че каните гости по време на пости поинтересувайте се от гостите дали ги спазват и предвидете достатъчно храна на масата за всички предпочитания. Ако ви подарят храни и напитки, поставете ги задължително на масата, без значение колко много са станали. Ако докато трае гостуването се скарате с половинката си не го обсъждайте сред останалите на масата. Когато получите благодарствен и-мейл на следващия ден не прекалявайте с ласките, тактично благодарете за подаръка и вие, може и след няколко дни отново, но без прекалена натрапчивост.

В ресторанта – винаги предлагайте да разделите сметката, дори да сте само в мъжка компания. Не се скръндзите в сметката, ако вие не сте хапнали десерт, а останалите са го сторили. Не говорете на масата по мобилния телефон, а когато разговорът не търпи отлагане тактично се извинете и станете от стола. Не подвиквайте келнера с щракане на пръсти.

Неудобните въпроси – в природата съществува правило: „не прави на ближния онова, което не искаш да сторят на теб. Съществуват редица неловки въпроси, които могат да поставят всеки в кофти ситуация. За да не попадате и Вие в такива, никога не питайте: Колко получаваш?; Защо не пеш?; Дали трябва да ядеш толкова?; Защо не си омъжена; Защо нямаш деца?.

 

 

 

 

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!