Интересно

За Лозенец

На южното ни Черноморие ще откриете много красиви морски курорти, в които за изкарате лятната си ваканция. Избора е голям, а едно доста известно и красиво селище е Лозенец. Намира се в община Царево и отстои на 65 километра в южна посока от големия областен град Бургас.

Може би малко от вас знаят, че наблизо се намира най – голямата в България защитена зона – Природен парк Странджа. Тази част от страната ни е от районите с най – слабо население. За пример, извън летния сезон в село Лозенец пребивават само около 500 жители, но през летните месеци това число се увеличава многократно.

Определено смело можем да твърдим, че Лозенец е едно прекрасно място за почивка. Част от предимствата му са хубавата атмосфера, живописните плажове, покрити с фин златист пясък и хубавата природа. За разлика от най – известните комерсиални летни курорти, където улиците, плажовете и хотелите са претъпкани и навсякъде е шумно, Лозенец може да ви гарантира спокойствие и пълноценна почивка.

Въпреки всичко, тук е мястото да споменем, че определено това не означава, че курорта е пенсионерски и не е за млади хора. Тук ще откриете много съвременни заведения като ресторанти, таверни, кръчми и барове, дори могат да бъдат забелязани множество известни знаменитости, като музиканти, актьори, певци, спортисти и други, предпочели именно това място за лятната си почивка.

Посетителите имат огромен избор на варианти за нощувки тук. Основно туристите търсят хотели с басейн в Лозенец, апартхотели, къщи за гости или вили. Местата за настаняване са много и конкуренцията между тях особено оказва влияние върху продукта и услугата който се предлагат. Повечето пренощували тук туристи си тръгват доволни от хотела или мястото за настаняване, на което са били.

Без значение от претенциите и капризите, които имате ще останете доволни при посещение на курорта. Туристическата база е развита много добре и определено всеки може да намери това, от което се нуждае, независимо дали става въпрос за млада компания от приятели, семейство с деца, или хора на по – голяма възраст.

 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!