Интересно

На винен тур в Банско


Освен на стратегическото местоположение, Банско дължи славата си и на гостоприемните жители. Банскалии са тертиплии хора и са известни със своите майсторлъшки мезета и хубаво вино. От сорта на гроздето до бъчвата, в която отлежава – всеки детайл е от значение за тях. Посетителите на курортното градче имат възможност да вкусят от пивките им вина през цялата година. Дали пред камината в мразовит снежен ден, или на вечеря с прекрасна планинска гледка през по-топлите месеци, Банско ще ви очарова с традиционни напитки. 


Въпреки че предимно се свързва със зимен туризъм и ски приключения, напоследък градчето се прочува и с провеждането на винени турове. По отношение на виното, Банско се явява входна врата към Пиринска област, която пък има с какво да се похвали. Днес ви разказваме къде в града можете да се насладите на най-емблематичните сортове, докато сте на почивка. 


Фамил е уютен хотел в центъра на Банско, по брега на река Глазне. Той предлага комфортно настаняване в близост както до центъра, така и до лифта. Там, освен да прекарате почивката си по различен и вълнуващ начин, можете и да заявите винен тур с дегустация. Ще ви въведат в целия производствен процес, докато опитвате разнообразни вина и вкусни мезета. С радост ще ви разкажат и за историческото развитие на винарския занаят в този регион. От хотела са се погрижили да погалят сетивата ви с добре подбрани сортове.


Акцентът пада върху българските традиционни вкусове. Винената селекция обединява вкусове от Струмската долина, открояващи се с висока плътност, силен аромат и наситен цвят. В лоби бара на хотела ще предложат уютна атмосфера до камината и приятна гледка, за да се чувствате максимално приятно. Освен да дегустират питиета на територията на хотела, гостите имат възможност да резервират и винена екскурзия. Ще можете да проследите пътя на ароматното грозде от лозето до вашата чаша. 


Хотелът е подходящ както за романтично пътуване с любим човек, така и за екскурзия с приятели или колеги. Предлага различни типове помещения за настаняване, релакс зона, ресторант с регионална кухня и допълнителни услуги според вашите интереси.  Съчетавайки традиции, гостоприемство и приятна атмосфера, хотел Фамил ще подсигури една прекрасна почивка за вас и вашите близки.

Покажи още
Back to top button
error: Content is protected !!