Интересно

За Великден във Велинград


Ако сте решили да пътувате за празниците и търсите във Велинград оферти за почивка, имаме предложение за вас. Това кътче от Родопите, в което Възкресение Христово е свещен християнски празник, неизменно ще ви обогати и потопи във вековни традиции, предавани от поколение на поколение.


За велинградчани обичаите, свързани с Възкресение Христово, започват още от Тодоровден. Планират се менюто за трапезата, започва и изрисуването на великденските яйца. От векове в региона се е зародил методът на писане върху яйцата. Баби предават на внуците си, а те на техните деца, техниката с писалката и восъка.

 
В днешно време, когато празникът наближи, се провеждат различни курсове и изложби на тази тематика. Всяка година учениците от местните училища се събират на обучение във историческия музей, за да изучат занаята и да запазят традицията. Организират се и конкурси за най-красиво великденско яйце, които поддържат интереса и не позволяват обичаят да се забрави.


В случай че пътувате към Велинград тази пролет, ще ви разкажем за мястото, на което ще ви посрещнат като същински аристократи. Хотел Роял Спа е истинско бижу от колекцията на града, а ние ви уверяваме – веселото прекарване на празника там е гарантирано.


Хотелът е на удобна локация в  близост до центъра и храм “Успение Богородично”, който ви препоръчваме да посетите в 00:00 в нощта на Великден. Не забравяйте да вземете със себе си по едно яйце и свещичка, за да отбележите Възкресение.


Причините да отседнете в Роял Спа далеч не се изчерпват с локацията. Хотелът залага на луксозната обстановка и модерното обзавеждане. Разполага с великолепен ресторант, спа и уелнес зона, общо 13  басейна и перфектно оборудван фитнес. 


Тази пролет са изготвили за вас специална оферта, включваща нощувките, изхранването, целодневни забавления за децата, достъп до басейните и спа зоната на хотела. В цената влизат застраховката и задължителната курортна такса. В офертата е включена и традиционна Великденска вечеря, която да ви въведе в местните обичаи по необикновен начин. Сигурни сме, че ще останете очаровани.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!