Интересно

Колко отрано да планираме семейната лятна ваканция?

Наближава най-хубавото време от годината – лятото. Сезонът на отпуските и на семейните приключения. Планирахте ли къде ще почивате тази година? Ако сте от тези, които обичат да планират всичко предварително, вероятно вече разглеждате оферти. Някои от вас може дори да са резервирали. Ако обаче все още се колебаете, ето хотел, който разполага с всичко нужно, за да ви гарантира приятна почивка.


Когато говорим за почивка с деца, на преден план изниква въпросът колко рано си струва да започнем с планирането. Истината е, че няма еднозначен отговор. Това до голяма степен се определя от това какъв тип човек сте. Ако обичате да планирате напред, ранната резервация със сигурност ще ви даде спокойствие. Ако пък сте сред любителите на спонтанността, може да оставите резервацията за последния момент. 


Обикновено хотелиерите предлагат отстъпки за ранни записвания 3-4 месеца преди началото на сезона. Ако хотелът планира да отвори през юни, може да очаквате още през февруари-март оферта за ранни записвания. В случай че сте си набелязали хотел, следете сайта му. Там ще откриете информация за актуалните предложения. Може да резервирате отрано поради няколко причини. 


Първата от които е, че спестявате пари. Дори това да не е основният ви мотив за ранна резервация, със сигурност не е за подценяване. Отстъпката може да варира при различните хотели. Но е сигурно, че ще спестите средства, които може да похарчите за нещо друго. 


Ранната резервация е добър вариант и защото ви дава възможност да подготвите всичко. Имате време да проверите давността на всички документи и при необходимост да ги подмените. Разполагате и с повече време да обмислите какво да сложите в куфара и кои места да посетите.


Ако не искате да правите компромис с вашата ваканция, заявете предварително кои дни искате да почивате. Молбите за отпуск се увеличават с наближаването на летния сезон. В разгара на лятото е по-трудно да сте сигурни, че желаните от вас дати ще са свободни. Разбира се, дори да заявите отрано, че искате да почивате, пак е възможно датите да заети. Но шансовете са по-малки. 


Ранната резервация е добра идея и по друга причина. Има нещо, което ви държи развълнувани и ви кара да го чакате с нетърпение. За някои дори действа като мотивация. Да влязат във форма за морето например. 


Ако пък сте любители на адреналина, ранните резервации едва ли са “вашето нещо”. Не може да отречем, че спонтанното пътуване също крие своя чар. Last minute офертите могат да бъдат доста изкушаващи. Да избереш в последния момент дестинация и да стегнеш набързо багажа със сигурност действа зареждащо. Препоръчваме ви поне веднъж да изберете къде ще почивате в последния момент. Да се оставите по течението и да нямате план понякога е по-добрият вариант. Струва си да опитате поне веднъж. Дори само заради тръпката. 

Покажи още

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
error: Content is protected !!