АтракцииДруги забележителности

Музей неолитни жилища

За тези, които са в Стара Загора или района предлагаме да се зачетат в следващите редове. Тук ще ви запознаем с едно страхотно място за настаняване и освен това ще ви предложим да разгледате нещо много интересно.

Стара Загора е голям град, който може да ви предложи много места за настаняване и забележителности. Ние ви препоръчваме да запазите нощувката си в един изключително модерен хотел в центъра на Стара Загора. Неговото име е Бест Бутик и е награден за най – добър хотел на Балканите.

Интериора на хотела е неповторимо съчетание от дизайн и светлинни ефекти. Всяко помещение за настаняване в хотела е с различна тематика, обзавеждане и цветове, но си приличат по това, че са модерни, стилни и дизайнерски. Обслужването е на много високо ниво, а локацията му отлична.

Хотела може да ви предложи изискан ресторанти лоби бар, уелнес център, разполагащ с различни съоръжения за релакс, бизнес център с две конферентни зали с различни размери, подземен и открит паркинг, безплатен безжичен интернет и много други удобства и екстри. Повече информация може да намерите в сайта на хотела, като от там може да направите и директна резервация.

Докато сте в Стара Загора непременно посетете музея на име „Неолитни Жилища“, който е отворил врати през далечната 1979 година. Вътре има 2 жилища, за който се смята че датират от новокаменната епоха. Освен останките от жилищата, експонатите в музея включват и оръдия на труда и ежедневието, който са били използвани.

Общия брой на експонатите, които са разкрити в процеса на разкопаване на жилищата е 1826, сред които има маси, лъжици, тесли, домакински съдове, игли, ножове, копия, съдове изработени от рог на коза и дори пещи за печене на храна. Тук е открита и най – древната мраморна фигура, която може да намерите по нашите територии. Тя представлява женска фигура.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!