Интересно

Спа ваканция на морето – защо не?

Обичайното време, в което сме свикнали да ходим на спа, са студените месеци. Живеем във времена, в които имаме възможността да отидем навсякъде и по всяко време. Това ни дава свободата да не поставяме във времева рамка нуждата си от почивка. Както по планинските, така и по морските курорти можем да резервираме хотел със спа център и басейн целогодишно.


Легендата гласи

Златни пясъци е един от българските курорти, в които можем да отседнем в спа хотел на морето. Носи се легенда за начина, по който е наречен градът. Легендата гласи, че преди много време тези територии са били използвани от пирати като място, на което да скрият съкровищата, които крадат. В гневен отговор на това Земята превърнала цялата им плячка във фин, златист пясък.


Предимства на спа хотел на морето

Можем да се възползваме от всички спа процедури по всяко време на годината.

Хотелите често разполагат с лятна градина, която можем да използваме само през топлите месеци. И другото голямо предимство на хотел с басейн в Златни пясъци е, че има басейн на открито, който дава възможност за релакс и забавления във водата. Ако търсите хотел с външен басейн, в която има и обособена детска секция, може да се насочите към хотел Елена – https://www.elenahotel.eu/.

Всъщност истинската полезност е, че единствено слънчевите лъчи подпомагат организма да произведе така необходимия витамин D. От храната можем да си набавим едва 10% от нужното количество, докато чрез слънчевите лъчи, тялото произвежда близо 90%. „Слънчевият“ витамин играе важна роля в поддържането на калциевия баланс на тялото, който е отговорен за здравината на костите.


На какви спа процедури можем да се отдадем в хотел с басейн в Златни пясъци?

Спа услугите, които се предлагат са наистина много- освен разпускащи, могат да бъдат и лечебни, та дори може да ни бъде изготвено диетично меню. Можем да се насладим на поставяне на лечебна глина, която способства за облекчаване на болки в ставите и мускулите. Практика е лечебната кал да се затопля, като така нанесена върху тялото, тя го загрява и стимулира обмяната на веществата. Освен това е богата на минерали.


Терминът спа всъщност означава здраве с помощта на вода, като тя може да бъде минерална, морска или изворна. Процедурите от този тип са: хидромасажни вани, вани с етерични масла, с водорасли. За тези от нас, които искат да се поглезят истински се предлагат вани с шоколад и така известната вана с мляко, за която се говори в легендата за Клеопатра. 


И не на последно място масажи- разпускащи или лечебни. Можем да се възползваме също от тайландски масаж, антицелулитен масаж или такъв, който да отпусне мускулите ни след усилена тренировка в залата. Някои от хотелите предлагат и спортни зали, за да можем и по време на почивката си да поддържаме тонуса на тялото.


След масажа можем да се насладим на атрактивни пилинги за тяло с кафе или пък кокос. Ако преди началото на почивката си сме пропуснали да направим регулярната си поддръжка на гел лак(маникюр, педикюр), можем да го направим и тук. Освен това можем да подстрижем връхчетата на косата си или пък да направим цялостна промяна на прическата и нов цвят.

И най-хубавото е, че можем да споделим всички тези прекрасни и лечебни усещания и с децата си. Предлагат се специализирани спа процедури и за тях!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!