Интересно

Спортни условия в Боровец

Зимата е към края си, но фокусът ни все още е върху последните възможности за спускане по родните планински склонове. В днешната статия ще ви акцентираме на един от най-старите ни курорти – Боровец. Разположен в полите на Рила, кацнал в подножието на северните й склонове, той е значима притегателна точка за български, но и за чуждестранни туристи. Славата му е още по-голяма като домакин на Световната купа по ски алпийски стил, както множество пъти на Европейски първенства по зимни спортове.

През последните години сякаш Боровец е леко подценяван от местните туристи. Това е неоснователно обаче. Наред с възможността за спускане по трасета за зимни спортове от 70 километра, районът предлага много добри предпоставки за планинско колоездене. Преди десет години е обособено специално маунтийн байк трасе с дължина от около 20 километра, което предлага маркирани трасета за любители и професионалисти. Това е определено истински рай за любителите на екстрените спортове и предизвикателство дори за опитните байкъри. Трасето е на изключително ниво, отговаря на всички условия за организиране и домакинство на световно първенство по маунтийн байк.

Курортът разполага с достатъчно голяма леглова база за едно събитие от такъв мащаб и може да отговори на изискванията дори на най-взискателните си гости. Триздезден хотел в Боровец е може би най-предпочитан сред туристите. И това не е всичко мили читатели! Спортните възможности в района разкриват нови хоризонти и за любителите на катеренето. Като най-висока планина в България, Рила е любима дестинация за катерачи от различни дестинации. Наличието на съществен брой маршрути с различна степен на трудност дава възможност дори на не толкова напредналите в този спорт да се докоснат до величествените скали и да се насладят на гледката от високо.

Ако сте спортна натура и наблягате на движението и спорта, то неминуемо трябва да сложите в задължителните дестинации Боровец. Наред с всички други предимства курортът има капацитет да предложи подслон на своите гости с висококачествено обслужване в хотели няколко звезди!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!