Интересно

3 неща, които си струва да видите на почивка в Банско

Много западноевропейци, а в последните години основно руснаци, гърци, румънци и македонци се насочиха към нашите планини и с приоритет избират почивка на Банско. Не е случайност целия този интерес, особено като се вземе под внимание миналото, природата и инвестициите, които се правят. На това място е създаден един от най-квалитетните голф-клубове. Съществува информационен център Банско, чиято главна роля е да популяризира курорта у нас и в Европа.

Банско има многовековна история, богата култура, съхранена възрожденска архитектура и прекрасна природа. Това е напъна достатъчно, че да накара всеки да запази място в хотели Банско и да стегне багажа. Банско е идеален курорт, за да бъде посетен във всеки един сезон от годината виж тук.

Ако въпреки това все още се двоумите, предлагаме ви 3 неща, които си заслужават вниманието:

Ски писти Банско – за най-висока точка на курорта се има предвид ски центъра, които достига 2560 м. Най-ниската точка на Банско е с височина от 1000 м. В планинския курорт има 75 км. ски писти, които са за всякакви привърженици на зимния спорт. Банско разполага с кабинки лифтове и са създадени най-модерни условия за нощно каране по ски пистите. Съществуват ски училища, модерни стрелби по биатлон, има и не малко заведения по самите писти, където всеки премръзнал или изгладел може да поседне и отпочине.

Редовни мероприятия в Банско – на това място всяка година се организират състезания по ски купата на Банско. За посрещане на новата година и изпращане на старата, в първия месец от новата година се организира куклен карнавал. Културният календар на планинския курорт е изпълнен с множество фестивали, фолклори, театрални постановки, дни на зелената седмица, Международен джаз фестивал, гастрономически фестивал и др.

Музеи в Банско – ако резервирате хотели Банско за повече от един уикенд, времето ще е напълно достатъчно, за да посетите музеите на града. Влезте във Велянова къща и разгледайте изложбата от икони. Посетете музеят Неофит Рилски и се докоснете до духа на българското миналото. Разгледайте къщата музей на Никола Вапцаров, която е и роден дом на видния българин. Обиколете етнографския комплекс Радонова къща. Стигнете до центъра „Св. Паисий Хилендарски“.

Във всички случаи Банско ще има, какво да предложи на всеки, а всеки един от хотелите и заведенията в Банско, очаква с отворени врати своите гости. http://rezervaciq.com/банско/ресторанти

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!