Интересно

Банско

Разположен в подножието на  величествената Пирин планина и югозападната част на страната, град Банско е притегателен център за много зимни туристи. Отдалечен е на около 150 километра от град Пловдив и също толкова от столицата София и влиза в обхвата на област Благоевград. През центъра на Банско тече река Глазне, а на двата й бряга е изграден градски парк за отдих и почивка за всички жители и гости. Местното население на града е около 8200 души.

В зимните месеци градът е едно от често посещаваните места в района, заради условията за ски и сноуборд, които предлага. В Банско снегът присъства в периода от месец декември до април. Ако се чудите кога е ски сезонът в курорта, обикновено той съвпада с наличието на снежна покривка. Има няколко лифта, като хотели до лифта е нещо, което доста често можете да видите. Ски пистите са със сумарна дължина от 75 километра и са изключително добре поддържани, предлагат разнообразие от трудност както за прохождащите в зимните спортове, така и за професионалистите.

Петзден хотел или семеен хотел до лифта Банско може да предложи място за настаняване за всяко търсене. Всеизвестно е, че този курорт е избиран като място за зимната семейна почивка. Една от причините за това е наличието на 10 детски ски влека, които дават възможност на малчуганите да се спускат на воля на специално отредени за това места. И в този ред на мисли, ако вие имате деца, вероятно също ще изберете малък хотел до лифта. От една страна заради удобството да си близо до станцията на кабинковия или седалковите лифтове и от друга, защото такъв тип места за настаняване предлагат семейна и спокойна атмосфера. Вероятността децата ви да си намерят нови приятели, с които  да се забавляват по заснежените склонове също е доста голяма, ако правейки своя избор  за отсядане предпочетете фамилините хотели в Банско.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!