Интересно

Дългосрочен наем на автомобил – струва ли си?

Да имаш свой автомобил на разположение е безценно. Особено в големия град, където разстоянията са големи, а да разчиташ на градския транспорт невинаги е добра идея. В тези случаи личният автомобил се превръща не просто в лукс, а в необходимост. Не всеки обаче разполага със собствена кола. За щастие, у нас става все по-разпространена навлиза услугата rent a car. Оказва се, че да наемеш автомобил може да бъде по-изгодно от това да притежаваш такъв. Ето защо. Днес разглеждаме 4 предимства от наемането на автомобил.


Спестявате средства 

Едно от главните предимства на наемането на автомобил за по-дълъг период безспорно е цената. В много случаи наемането на автомобил за месец излиза по-евтино от това да имате собствен такъв. Освен това, дългосрочното наемане може да ви излезе по-изгодно от това да наемете колата за кратък период (като ден например). Компаниите, които отдават коли, са склонни да правят отстъпки, ако наемете автомобил за по-продължителен период от време. Ако сте в столицата и ви е необходима кола за дълъг период от време, вижте опциите за дългосрочен наем на коли София


Не се занимавате с документацията и разходите по колата

Автомобилът е при вас, но нямате ангажимент да се занимавате с поддръжката му. Плащането на данъка за превозното средство се поема от фирмата. Вноските по застраховката и разходите за винетката на колата също са за сметка на компанията. Годишното обслужване и разходите по текущи ремонти също не са ваш ангажимент. Накратко колата е на ваше разположение, но си спестявате всички нерви, свързани с процедурите по поддръжка на превозното средство.


Пестите време и нерви

И като казахме нерви, времето и нервите, които ще спестите, също не са за подценяване. Няма нужда да се редите на опашка, да се притеснявате да не изпуснете краен срок и да губите време в чакане по различни институции. Регистрацията на колата и гарантирането на изправното ѝ състояние е задача на фирмата, занимаваща се с отдаване на автомобили под наем. 


Няма нужда да мислите за изминалото разстояние

Няма нужда да се притеснявате и за изминатите километри. От вас се иска да се наслаждавате на пътя и да спазвате правилата за движение, разбира се. Обикновено компаниите за коли под наем не ограничават километрите, които може да изминете с автомобила. Ако има такова, ще бъдете предупредени. 


Как да разберете дали наемането на автомобил е за вас?

Да наемете кола под наем е добра идея, ако се налага да ползвате автомобил, но нямате собствен такъв, или вашият е на ремонт. Наемането на автомобил за дълъг период може да бъде добра опция и за фирми, които търсят алтернатива за придвижване на своите служители. Може да се свържете с компания, отдаваща коли под наем, и в случаите когато сте в чужд град или дори държава. Без значение дали сте там с бизнес цел или цел разходка, ако не може да използвате своята кола, може да наемете такава. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!