Интересно

За или против летен хоум офис на морето

Понятието хоум офис в голяма степен навлезе в практиката на работодателите от началото на 2020 година. По време на летните месеци все повече ни се иска да сме на морето, ами ако можем да съчетаем лятната почивка с работата? Възможно е! Хотелите вече предлагат апартаменти под наем, където можем да работим на светло и просторно място под успокояващите звуци на морето.


Възможности

Ако не обичаме да прекарваме прекалено много време на морето, имаме опция за краткосрочен наем на апартаменти. Ако обаче сме страстни почитатели на морския въздух, тишината и спокойствието на морския бряг, имаме възможност за дългосрочен наем на апартаменти.


Избор на локация

Обзор е малко и уютно градче, ситуирано в спокоен залив. Предимствата на курорта са разнообразието от заведения, гостоприемството и приятният морски климат. В края на работния ден имаме възможност да посетим и различни забележителности. В някои от хотелите можем да намерим абсолютно достъпни цени за наем на апартамент в Обзор.


Предимства на летния хоум офис на морето

Всеки служител има възможността да планира времето и задачите си, така че да бъде максимално продуктивен през целия ден. Друг плюс е, че дистанционната работа изгражда повече доверие между служителите.

През нощта спим на чист въздух, а сутрин се събуждаме на морето- какво по- вдъхновяващо!

Нужно е единствено тихо и светло местенце и интернет. Повечето апартаменти под наем в Обзор са оборудвани с всичко необходимо за да се чувстваме максимално добре, работейки в близост до морския бряг.


Всъщност работното място не се ограничава между четири стени на мястото, на което сме отседнали. Можем да работим абсолютно навсякъде, стига да имаме електричество и интернет- на терасата, в кафета, сладкарници, дори на морския бряг. Самата мисъл, че не сме затворени в офиса ни дава мотивацията да работим по- добре. Звуците на разбиващите се на брега вълни  дава усещане за свобода и непринуденост. Когато сме напрегнати и уморени от суматохата в офиса, т. нар. „бял шум“, който създават морските вълни, действа като отмора за сетивата.


Огромно удобство са т. нар. коуъркинг локации. Представляват тихи, спокойни места с бърз интернет- пространствa, напълно обособени за работещи хора. Идеална възможност и за създаване на нови контакти. Изградени са множество такива коъуркинг офиси в страната, но те са в урбанизирани територии. Първата идея за офис на плажа е реализирана през 2020 година.


Недостатъци

Първият и може би най- голям недостатък е , че когато сме ваканционно настроени , отиваме на море с идеята да се забавляваме, да се видим с приятели или да се отдадем на семейна почивка. Съзнанието някак изключва идеята, че освен всичко това трябва и да работим. Понякога сме разсеяни, вниманието ни е отвлечено от хилядите хора, които са на почивка. Даже може да им завидим малко!


Друг недостатък е, че понякога почиващите или техните деца вдигат повече шум от поносимото. Това води до сигурно разконцентриране и загуба на продуктивност. 

Неприятна ситуация е, когато работим, батерията на лаптопа ни се изтощи и няма къде да го включим да се зарежда. Така автоматично губим физическата възможност да работим, а от там се разочароваме ако сме имали добри идеи и не можем да ги реализираме в момента.


А вие за или против практикуването на хоум офис на морето сте?

Покажи още

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
error: Content is protected !!