Интересно

Почивка в Шкорпиловци – райско кътче по Българското Черноморие

Шкорпиловци, разположено на Българското Черноморие, е истинско райско кътче за тези, които търсят спокойствие, чисти плажове и красива природа. Това малко селце е идеалното място за почивка, далеч от градската суматоха и в същото време недалеч от морската столица.


Защо да планирате почивка в Шкорпиловци?

Шкорпиловци се намира на около 45 км от Варна. Приблизително толкова и минути ще ви трябват, за да стигнете от морската столица до Шкорпиловци с кола. Куртотът се гордее с прекрасна плажна ивица, така че си заслужава да планирате своята почивка в Шкорпиловци. Плажът дори представлява защитена зона от Натура 2000 по Директивата за местообитанията. Дължината на бреговата ивица достига почти 12 км. С това Шкорпиловци се нарежда сред първенците по дължина на плажовете у нас. 


Има куп възможности за забавления на плажа. Ако сте планирали семейна почивка в Шкорпиловци, може да вземете водни пистолети за децата, да строите замъци, да рисувате по пясъка. Винаги добър вариант е и да се вземете книга или списание. Ще го разлиствате под чадъра, докато се радвате на слънчевите лъчи. 


Шкорпиловци също така предлага множество възможности за активни занимания на открито. Можете да се потопите в морската вода – да опитате гмуркане или сърфинг например. Разнообразието от активности гарантира, че никога няма да ви е скучно нито за миг в Шкорпиловци.


Различни възможности за настаняване – за всеки вкус и според всеки бюджет

Селцето предлага и разнообразие от места за настаняване. Тук ще откриете уютни хотели, гостоприемни вили и къщи за гости, апартаментни комплекси с модерно обзаведени апартаменти. Може да изберете най-подходящото място за вас според бюджета ви и предпочитанията ви за локация. За вас е важно да сте близо да сте до плажа? Търсите апартаменти на първа линия? Тогава ви предлагаме да се запознаете какво предлага комплекс Long Beach Resort. 


Шкорпиловци – отправна точка за посещение на интересни забележителности

Селцето не изобилства от забележителности, но пък се намира недалеч от прекрасни такива. Резерват Камчия е едно от местата, което препоръчваме с две ръце, заедно с разходка с лодка по реката. Ще се насладите на живописна природа и приятни мигове. 


Ако пък искате да отидете на юг, Несебър със сигурност няма ви разочарова. Посещение на Стария град, разходка до Вятърната мелница – символ на града, или пък до древните църкви – градчето заслужава безспорно вашето внимание. 


Ако трябва да обобщим, ще кажем така. Ако търсите място, което предлага спокойствие и красота, Шкорпиловци е правилният избор за вас. То е истинско кътче по родното Черноморие, където може да се отпуснете, да се насладите на прекрасни мигове и да откриете възможности за активен отдих. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!