Други

Сватба на морето – кратко ръководство за организация

Сватбата е един от най-прекрасните моменти в живота на човек. Организацията ѝ обаче често е съпроводена не само с вълнение, но и с напрежение. Сватбен тоалет, гости, декорация, подаръци. Това са само малка част от въпросите пред всички бъдещи младоженци. Едно от важните решения, които трябва да бъде взето, е къде ще се проведе сватбата. Ако мечтаете за морска сватба, вижте нашите съвети. Днес ви споделяме 4 неща, които трябва да вземете предвид при организацията на събитието. 


Място и време

Помислете къде точно искате да се проведе сватбата. Празненството може да е на плажа, в хотел, на остров или яхта. Често младоженците избират хотелски комплекс зарази ползите, които този тип обекти осигуряват. Обикновено хотелите предоставят преференциални цени за нощувки на гостите. Това е голям плюс, тъй като нерядко част от гостите трябва да пътуват, за да присъстват на събитието. Освен това хотелите предлагат възможност за забавление до ранните часове на деня. Не забравяйте, че ако сватбата е на открито, трябва да се съобразите с въведените разпоредби. Силният шум на открито след 22 часа е забранен. Ако и вие обмисляте сватбата ви да е в комплекс на морето, вижте тук нашето предложение за хотел за сватба Варна.

Ако пък мечтаете за сватба на плажа, вземете предвид особеностите на мястото. Съобразете се с климатичните условия на курорта, който сте избрали. Северното ни Черноморие обикновено е по-ветровито. Добре е да имате и резервен план в случай на силно слънце или изненадващ дъжд. 


Меню и уелкъм дринк

Подберете храната и напитките внимателно. Ако сватбата е на открито, те ще са изложени на пряка слънчева светлина и вятър. Това може да промени вкусовите им качества. Ако сватбата е в хотел и имате много гости, може да се съчетаете уелкъм дринка с времето, в което гостите отправят поздравления и дават подаръци. 


Транспорт и нощувка

Общоприето е младоженците да поемат разходите, свързани с транспортирането и настаняването на гостите. За ваша сметка трябва да осигурите поне една нощувка на тези, които ще пътуват. Вижте каква част от всички гости са това. Помислете и колко от тях могат да разчитат на собствен транспорт или да осигурят място за други. Ако решите да наемете бус или автобус, най-добре е всички гости да пътуват заедно в един ден.


Сватбен тоалет

Изборът на сватбена рокля и обувки изисква много време и внимание. Важно е да изберете такива, които са не само красиви, но и удобни. Заложете на такива, които ви позволяват да се движите свободно и са подходящи за мястото. При избора на прическа имайте предвид, че на морето въздухът е по-влажен, а на брега често е ветровито. Обсъдете с фризьора детайлите по сватбата предварително. 


Да обобщим. Сватбата на морето може да бъде истинска приказка. За да протече събитието както си го представяте, е важно да помислите както за “голямата картина”, така и за малките детайли. Направете си план за всички дейности и го следвайте стъпка по стъпка.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!